Tésztához:
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2 dkg holland kakaópor
- fél csomag sütőpor
- fél dl víz
- fél dl olaj
Krémhez:
- 5 dl tej
- 1 csomag tutti frutti pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 10 dkg aszalt szilva kisebb kockákra vágva
- 5 dl tejszín
- 5 dl porcukor
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá felverem. A sárgáját az olajjal vízzel 4 deka cukorral habosra kikeverem, majd összekeverem óvatosan a sárga és fehér masszát és legvégül hozzáadom a sütőporral kakaóporral elkevert lisztet. A masszát egy közepes méretű tortaformába teszem és kisütöm. Amikor kisült és kihűlt a tészta akkor három egyenlő részre felvágom és a következő krém kerül rá. Krém: A tejet a 3 kanál cukorral felforralom. A pudingot csomómentesre kikeverem és a forrásba lévő tejhez adom és sűrűre befőzöm, majd kihűtöm. A tejszínt habbá verem és hozzáadom a porcukrot. Amikor a tortát három egyenlő részre vágom az alsó lapot visszatettem a kapcsos formába és a pudingot ráteszem, erre teszem a felvert tejszínt, a tejszínbe teszem az aszalt szilvát, majd ismét lap, krém tejszín és szilva , majd a harmadik lap.Hűtőbe teszem, amíg megdermed. Amikor megdermedt leveszem a torta formát és tejszínhabbal és aszalt szilvával diszítettem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok