A tekercs belsejéhez:
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag puncsízű pudingpor
A mézes tekercshez:
- 6 tojás
- 15 dkg méz
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
A töltelékhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 10 evőkanál cukor
- 8 dl tej
- 2 tojás
- 25 dkg margarin
A csokimázhoz:
- tortabevonó csokoládé
- kókuszreszelék
A mézes tekercshez a 6 tojássárgáját kikeverjük a mézzel, majd hozzávegyítjük a lisztet, a kakaót és a felvert tojásfehérjéket. Egy nagy gáztepsiben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
A tekercs középső része 4 különálló darabból, 2 őzgerincformában sütött tésztából készül. Ehhez a tojásfehérjéket gőz fölött a cukorral kemény habbá verjük, a gőzről levéve a tojássárgákkal lazán belevegyítjük. Ezt követően a masszát kétfelé vesszük, az egyik felét a 2 csomag vaníliás, a másikat a 2 csomag puncsos pudinggal összekeverjük. Őzgerincformában megsütjük.
Kihűlés után kiborítjuk őket, középen hosszában mindkettőt elvágjuk, a feleket egymás mellé fordítjuk, majd azokat a lapos felükkel ismét egymáshoz illesztjük úgy, hogy ne azonos színűek kerüljenek egymás mellé.
Összerakás előtt a vágott felületüket megkenjük a csokoládépudingból, 5 evőkanál cukorból, 4 dl tejből és 1 egész tojásból főzött, majd 12,5 dkg margarinnal kikevert krémmel. A vaníliapudingból hasonlóan készítünk sárga krémet, és ezzel pedig a már a kihűlt mézes lapot kenjük meg. Végül az őzgerincekből készült hengert rátesszük a megkent mézes piskótára, és beletekerjük. Ha a tészta súlyánál fogva szét akarna dőlni, 3 helyen kössük össze, és 1 órára tegyük hűtőszekrénybe. Olvasztott csokoládéval bevonva, kókuszreszelékkel megszórva, szeletelve kínáljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!