Barna tészta:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 1 és 1/2 csomag csokoládés pudingpor
- 1 kávéskanál sütőpor
Sárga tészta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 1/2 kávéskanál sütőpor
Rózsaszín tészta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag puncsízű pudingpor
- 1/2 kávéskanál sütőpor
Krém:
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A barna tésztához az 5 tojásfehérjét a cukorral gőz felett felverjük, majd az edényről levesszük, belekeverjük a tojássárgáját, a csokis pudingport és a sütőport. Ugyanígy elkészítjük a sárga és rózsaszínű tésztát is. A barna tésztát vajazott, morzsázott tesiben sütjük. A sárga és rózsaszín tésztát vajazott, morzsázott őzgerincformában. A barna tésztát akkora tepsibe sütjük, amibe az őzgerincforma háromszor belefér. Ha tészták megsültek, a barna tésztába kb. 2 cm-re a szélétől egymásnak fordítva beletekerjük a színeseket. Ha kihűlt a tekercsünk, a színes tésztákat kivesszük, és mindkettőt hosszában félbevágjuk. A barna lapot megkenjük kikevert krémmel, a színes tésztákat is megkenjük krémmel úgy, hogy 1 rózsaszín és 1 sárga kerüljön egymás mellé. Az így elkészült, összeragasztott formákat is megkenjük krémmel, és a kettőt összeragasztjuk. Ha kész, rátesszük a barna lapra, jó szorosan feltekerjük, hűtőbe tesszük, és ha már a krémmel jól összeért, porcukorral meghintve szeleteljük.
Mészáros Jánosné receptje.