Egyszerű, de nagyszerű régi sütike. Hogy miért anyós szelet, azt nem tudom, de én tényleg az anyósomtól tanultam, réges-régen lakodalmakba sütötte mindig…
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- pici só
- 1-2 evőkanál tejföl
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két lapot sodrunk belőle. Az egyik lapot beletesszük egy kivajazott-lisztezett, 30 × 40 cm-es tepsibe.
Töltelék:
- 28 dkg porcukor
- 8 tojás
- 1/2 dl rum
- 1 csomag vaníliás cukor
Kézi habverővel jól összekeverjük az összetevőket, majd ráöntjük az alsó tésztára. Erre rátesszük a másik lapot, jól megböködjük villával, s mehet is az előmelegített sütőbe. Ne süssük nagyon magas hőfokon, mert előfordulhat, hogy felpúposodik.
Érdekes sütike, a közepe olyan lesz (barna), mintha diós lenne. Az előnye, hogy elálló és tényleg nagyon finom. A tetejére lehet porcukrot szórni, bár a fotón nincs, mert én úgy nem nagyon szeretem, nekem elég édes anélkül is. 🙂 Jó sütögetést kívánok!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.