Tészta:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 dl tej
- piros ételszínezék
- 3 evőkanál darált dió
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- citromlé
- kakaópor
A tészta hozzávalóit az ételszínezék és a dió kivételével jól összedolgozzuk. 3 részre osztjuk; egyikbe 1-2 csepp ételszínezéket keverünk, másikhoz a 3 evőkanál diót adunk, a harmadik marad simán. Kinyújtjuk a tésztákat, külön külön megsütjük.
A krémhez a pudingot felfőzzük (cukor nélkül) a tejben. Közben kikeverjük a porcukrot a margarinnal, majd a kihűlt pudingot alaposan beledolgozzuk. Elfelezzük a krémet, az egyik felébe pár csepp citromlevet, a másikba kakaót keverünk.
Összeállítjuk a süteményt: legalulra a sárga tészta kerül, amire a citromos krémet kenjük, majd a rózsaszín lap következik, arra a kakaós krém, legvégül a diós lappal betakarjuk. Süteményünket csokimázzal bevonjuk.
Mivel nem lesz túl kemény a tészta, pár óra pihentetés után máris fogyasztható.
Herold Attiláné receptje.