A tésztához:
- 1 dkg szalalkáli
- 6 tojás
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 30 dkg finomliszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál tej
- 1 vérnarancs aroma, vagy piros ételfesték
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 3 evőkanál étolaj
A tésztához 4 evőkanál tejben feloldjuk a szalalkálit. A tojások sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint és a feloldott szalalkálit. Jól kikavarjuk, végül a lisztet és a tojások keményre vert habját is belekeverjük. A tésztát 3 felé vesszük. Az első sárga marad, a másodikhoz 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál tejet adunk, a harmadikhoz az aromát, vagy a piros ételfestéket keverjük. A 3 lapot sütőpapírral bélelt, 20 × 30 cm-es tepsiben, külön-külön kisütjük.
A krémhez a vaníliás pudingport megfőzzük a tejben. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémhez és megtöltjük vele a lapokat. Alulra kerül a barna lap, középre a sárga, felülre a rózsaszínű kerül. A felmelegített tortabevonóhoz hozzákeverjük az étolajat, amikor langyos, bevonjuk vele a sütemény tetejét. Pár órás pihentetés után hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.