- 15 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg cukor
- 1 citrom héja
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 6 evőkanál tej
- 3 tojásfehérje
- pici só
Krém:
- 8 dl tejszín
- 4 csomag habfixáló
- 1 üveg limon curd (320 g)
A vajat kikeverjük a vaníliás cukorral, a cukorral és a citromhéjjal. Egymás után belekeverjük a három tojást, majd a sütőporos lisztet és a tejet. Egy 26 centiméteres kapcsos formában 175 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Három tojásfehérjéből, egy csipet sóval, a maradék cukorral kemény habot verünk, és a tortára halmozzuk, úgy, hogy a szélén 2 centiméteres sávot hagyunk. A tortát, még 15-20 percig sütjük, amikor kihűlt, félbevágjuk. Az alsó lap köré karimát kapcsolunk. A tejszínt felverjük a habfixálóval és belekeverjük a citromkrém kétharmadát. A massza felét az alsó lapra halmozzuk, rákanalazzuk a maradék citromkrémet és rásimítjuk a maradék masszát. Rátesszük a habcsókos tortalapot, és három órára a hűtőbe tesszük. A karima eltávolítása után, tetszés szerint díszítjük.
Sinka Edit receptje.