- 30 dkg liszt
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 15 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 doboz darabolt ananászkonzerv (570 gr)
- 1 dl ananászlé
A tojásokat habosra verjük a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a tejfölt, az ananászlevet és az olvasztott vajat. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt (32 x 22) tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen rászórjuk az ananászt. Előmelegített 180 °C-os sütőben, alsó-felső sütéssel, kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, kockákra vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!