Sárga lap:
- 3 tojás
- 12 dkg porcukor
- 3 evőkanál víz
- 10 dkg finomliszt
- 1 késhegynyi szalalkáli
1. barna lap:
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 10 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 késhegynyi szalalkáli
2. barna lap:
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 10 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 késhegynyi szalalkáli
Krém:
- 6 dl tej
- 6 evőkanál finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- Ízlés szerint rum vagy rumaroma
A tetejére:
- csokoládéreszelék
A sárga laphoz a tojásokat a cukorral 8 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel. A lisztet a szalalkálival összekeverjük. A tojásos-cukros habos keverékhez hozzáadjuk a vizet, majd a szalalkálival elkevert lisztet. 24 × 39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát beleöntjük. A 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
A barna lapoknál is ugyanígy járunk el.
A krémhez a tejet a liszttel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrokat, és sűrűre felfőzzük. A kihűlt krémet kihabosítjuk a vajjal, ízlés szerint rummal vagy aromával ízesítjük.
Összeállítás:
Egy tálcára tesszük az egyik kakaós lapot. A krém ¼ részét meghagyjuk a tetejére. A ¾ rész krémet elfelezzük, felét az alsó barna lapra kenjük, rátesszük a sárga lapot, majd a maradék krém következik, végül a barna lappal befedjük. A félretett ¼ rész krémet a tetején elsimítjuk, és csokiforgáccsal vagy tortadarával megszórjuk. Hűtőbe tesszük pár órára, és kockákra szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!