- 4 evőkanál sertészsír
- 2 bögre kristálycukor (2, 5 dl-es bögre)
- 2 tojás
- 2 bögre fehér finomliszt (2, 5 dl-es bögre)
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 3 evőkanál baracklekvár (diabetikus)
- 1 bögre 2,8%-os tej (2, 5 dl-es bögre)
- 2 csomag vaníliás cukor
- citromhéj reszelve
+ a tetejére darabolt dió ízlés szerint
A kristálycukor helyett én gyümölcscukrot használtam. A sütőt 175 °C-on alul-felül sütés funkcióra állítva előmelegítjük. A hozzávalókat simára keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt, 30 x 20 cm-es tepsibe öntjük.A tetejét alaposan megszórjuk darabolt dióval. Körülbelül 25-30 perc alatt, aranybarnára sütjük. Tűpróbát végzünk.Mészáros Erika receptje.