- 10 dkg túró
- 4 evőkanál olaj
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg méz
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 3/4 kg alma
- 6 dkg méz
- 1,5 dl tejföl
A túrót elkeverjük az olajjal, 1 tojással, 1 csomag vaníliás cukorral és az 5 dkg mézzel. Összekeverjük a sütőport és a lisztet, majd hozzáadjuk az előzőkhöz és összekeverjük. Az így elkészült tésztát tortaformába töltjük és hűvös helyre tesszük.
Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Rövid időre sós vízbe mártjuk, hogy világos maradjon. Ezután hosszúkás szeletekre vágjuk és körberakosgatjuk a tészta tetején. A tortát forró sütőben félig megsütjük.
A megmaradt két tojást a 6 dkg mézzel, a másik vaníliás cukorral és a tejföllel jól felverjük, majd a félig sült tortára öntjük és addig sütjük, míg az öntet megszilárdul és szép aranysárga lesz.
Frissen, még melegen fogyasszátok, úgy a legfinomabb!
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.