- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 6 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 6 evőkanál tej
- 1 kg alma
Az almát meghámozom, magházát kiszedem és szeletekre vágom. Négy egész és egy fél almát félreteszek díszítésnek. A vajat, cukrot, tojást, citromhéjat és a tejet összekeverem habosra. Hozzáteszem a sütőporos lisztet, a cikkekre vágott almára öntöm, és jól összekeverem. 28 cm-es tortaformát vajazok, lisztezek és beleöntöm a masszát. A félretett almákat, mint a pogácsát bekockázom, magházzal lefelé a massza tetején elrendezem úgy, hogy egy a közepére kerüljön. Előmelegített sütőben 3-4. fokozaton 50-60 percig sütöm.
Csikós Pálné Marika receptje.