Tészta :
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
Almás töltelék :
- 1 kg alma
- kb. 3 evőkanál cukor ( ízlés szerint )
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1, 5 tasak vaníliás pudingpor
- 1 / 2 citrom leve
- 3 dl víz
Túróhab :
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
A tésztához a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, a tejet és hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt kb 20 x 30 cm – es tepsibe simítjuk és 180 °C – ra melegített sütőben kb 20 perc alatt ( tűpróbáig ) készre sütjük.
A megpucolt almát apró kockákra vágjuk és egy lábasban, a citromlével, fahéjjal és 1 , 5 dl víz hozzáadásával puhára főzzük. Ha az alma megpuhult botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a cukrot és a maradék vízben elkevert pudingport, majd sűrű krémmé főzzük és rákenjük a kihűlt tésztára.
A túrót villával áttörjük, ízesítjük és összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. A túróhabot a kihűlt almás pudingra kenjük, a tetejét meghintjük fahéjjal és 2 – 3 óra hűtés után, felszeletelve kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!