A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- citromlé
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 8 dkg darált dió
- őrölt fahéj
- ízlés szerint cukor vagy méz
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg savanykás lekvár
A tészta kenéséhez:
- 1 tojás
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, majd egy órára hűtőbe tesszük. Közben az almát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, megpároljuk a cukorral vagy mézzel és a fahéjjal, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a vaníliás pudingport is.
A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy margarinnal kikent tepsit (20 × 30 cm). A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval, és ráterítjük az almát. A tészta másik felét kisodorjuk, és a tölteléket befedjük vele. A tetejét megkenjük tojással, villával megszurkáljuk, hogy a gőz el tudjon távozni és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!