A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 37 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2 tojássárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- reszelt citromhéj
- 2-3 evőkanál tejföl
A megszóráshoz:
- kevés búzadara
A töltelékhez:
- 2 kg alma
- cukor ízlés szerint
- fahéj
- reszelt citromhéj
- vaníliás cukor
A megkenéshez:
- 1 tojás
Először az almát szoktam elkészíteni. Lereszelem és megdinsztelem, majd cukrot teszek bele. Mikor kész, ízesítem fahéjjal, reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. A tésztát összegyúrom, 2/3 részét kinyújtom, megszórom búzadarával, és ráteszem az almát. A tetejét befedem tésztával, tojássárgájával megkenem és sütöm. Ez a mennyiség egy 42 × 33 cm-es tepsibe elég.
A mintához a tojássárgáját szétkentem rajta kézzel – mert így egyenletesebben lehet -, és utána egy villával óvatosan megcsíkoztam.
Kiss Imréné Magdi receptje.