A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 4 tojás sárgája
- 1/2 cs sütőpor
- 1 kis pohár tejföl
- csipet só
- 15 dkg kristálycukor
A töltelékhez:
- 3 kg alma
- 15 dkg kristálycukor (almától függően)
- őrölt fahéj
A tetejére:
- 1 tojás a kenéshez
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a margarinnal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle. A tésztából két lapot nyújtunk a 40×30 tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket majd, befedjük a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 °C-on, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!