A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- ízlés szerint cukor
- őrölt fahéj
- citromlé
Az almákat kicsumázzuk, héját eltávolítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Cukorral, fahéjjal, citromlével ízesítjük és fedő alatt megpároljuk, majd kihűtjük. A tölteléket előző nap este is elkészíthetjük, a levet magába szívja, a tésztánkat nem kell morzsával vagy dióval meghinteni.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. Egy 25 × 39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és az egyik tésztadarabot tepsi méretre kinyújtva, a tepsibe terítjük. A tölteléket elosztjuk rajta, majd a másik lappal befedjük. Villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson belőle sütés közben. 180°C-ra melegített sütőben világosra sütjük.
A kihűlt piténket porcukorral meghintjük és szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!