A piskótához:
- 7 tojás
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál rum
- 1 kg savanykás alma
A krémhez:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 és fél dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A mázhoz:
- 1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabevonó
Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot a tojássárgáját és végül a lisztet. Ebből az összekevert masszából a felét az almára öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál rumot keverünk. Ráöntjük a sárga masszára egy kicsit összerázzuk és megsütjük. (kb 30 perc) Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül. Megkenjük a krémmel és végül csokoládéval vonjuk be. A krém elkészítése: A margarint habosra keverjük a porcukorral, a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel.
Nagyon finom és mutatós sütemény!