Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál szalalkáli
- 20 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
Vaníliás krém:
- 2 tojássárgája
- 5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
Almás töltelék:
- 1,5 kg reszelt alma
- 10 dkg cukor vagy ízlés szerint méz (én mézet használtam)
- fahéj
- 2 evőkanál vaj
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, 3 cipóra osztottam, kinyújtottam és közepes méretű tepsi hátán egyenként megsütöttem. A krémhez a hozzávalókból a margarin kivételével sűrű pépet főztem, majd kihűtöttem. A margarint kihabosítottam és a főzött krémmel jól összedolgoztam. Az almatöltelékhez a 2 evőkanál vajon a reszelt almát kevés fahéjjal és mézzel addig főztem, míg elfőtte a levét.
Összeállítás: alsó lapra kerül az almatöltelék, rá a 2. lap, rá a vaníliás krém és a 3. lappal befedtem. Csokit gőz felett felolvasztottam és a sütit bevontam.
Nagyon finom, omlós süti!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!