A tésztához:
- 1,5 kg alma
- 8 tojás
- 18 dkg porcukor
- 3 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 5 dl tej
- 25 dkg vaj
- 18 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére:
- csokimáz (vagy tortabevonó)
Egy 34 × 42 cm-es, alufóliával kibélelt tepsibe a meghámozott almát szorosan egymás mellé leszeleteljük. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a 3 evőkanálnyi vizet, majd beledolgozzuk a liszttel elkevert sütőport, meg a tojásfehérjékből felvert habot. A massza felét az almára simítjuk, a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport. Ezt helyenként rákanalazzuk a sárga rétegre, így foltos lesz. Előmelegített sütőben, 160°C-on sütjük. Miközben sül, a tejben megfőzzük a pudingot. Míg a puding hűl, a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A tepsiből kiborított és már kihűlt sütiről lehúzzuk a fóliát, rákenjük a krémet, majd bevonjuk a csokimázzal. Ezek után hűtőben kicsit lehűtjük.
Jó étvágyat! 🙂
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.