A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
- 2 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál + 15 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 10 dkg vaj
Töltelékhez:
- 1 kg alma
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
Szóráshoz: porcukor.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 egyforma vastagságú és nagyságú lappá nyújtjuk, majd sütőlemezre terítve 180°C-os sütőben megsütjük. A krémhez kis lábosban a tojást 2 evőkanál cukorral, a liszttel és a vaníliás cukorral összekeverjük, felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. A vajat a 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt, főtt krémhez adjuk. Az almát hámozzuk, lereszeljük, a vajon megpároljuk. A cukorral és a fahéjjal ízesítjük.
A sütemény összeállítása: az alsó lapot a krémmel, a középsőt az almatöltelékkel megtöltjük. Gazdagon szórjuk porcukorral.
Az biztos hogy nem éppen fogyókúrás sütemény, de ISTENI!
Zadravecz Zoltánné Erika receptje.