- 1 csomag réteslap
- 1 kg alma
- 1 kg körte
- 4 evőkanál citromlé
- 7 csapott evőkanál cukor
- 1 tojás
- 2 kávéskanál fahéj
- fél csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 1 teáskanál napraforgóolaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél csomag Dr. Oetker rétes fix
Az almát és a körtét megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadunk 3-3 kanál cukrot, vaníliás cukrot, majd 2-2 kanál citromlevet, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs. Ízlés szerint adhatunk hozzá fahéjat és fél csomag rétes fixet, hogy sütés közben ne ázzanak szét a réteslapok.
3 db réteslapot előveszünk, megolajozzuk, szétterítjük rajta a tölteléket és felhajtjuk. A tetejét megkenjük tojássárgájával. Olajozott tepsiben készre sütjük.
A pudingot a megmaradt 1 kanál cukorral és a 2 dl tejjel elkészítjük, majd a kihűlt rétesekre öntjük.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.