Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 6 tojássárgája
- fél csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 1 citrom héja
Krém:
- 1 kg reszelt alma
- 5 evőkanál cukor
- fahéj
- 1 csomag vanília-, vagy banán ízű pudingpor
- mazsola, rum – elhagyható
Tetejére:
- 6 tojás fehérje
- 1 evőkanál citromlé
- 15 dkg cukor
- 5-6 evőkanál kókuszreszelék
A vajat a porcukorral, tojássárgájával, citromhéjjal habosra keverjük, ezután a sütőporos liszttel jól eldolgozzuk. 25 x 35 cm-es sütőpapíros tepsibe tesszük, 180 °C-os sütőben 20-25 perc alatt elősütjük. Közben a reszelt almát a pudingporral, cukorral, fahéjjal, esetleg mazsolával, rummal összefőzzük, amíg az alma megpárolódik. Az elősütött tésztára kenjük. A tojásfehérjét a citromlével, cukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszeléket belekeverjük. A habot az almás rétegre kenjük, és további 15-20 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a hab a tetején. Ha kihűlt, kockázzuk, kókuszreszelékkel díszítettem.
Ráczné Antal Anikó receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!