- 2 alma
- 15 dkg cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg durvára vágott dió
- 5 dkg mazsola
- kb. 20 dkg apróra vágott háztartási keksz
- csipetnyi só
- 5 dkg vaj
- porcukor – a forgatáshoz
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és apróbb darabokra vágjuk, majd a citromlével és a cukorral együtt pépesre főzzük. Azután hozzáadjuk a vajat, a mazsolát, a diót és a kakaóport. Alaposan összekeverjük és összeforgatjuk a keksszel. ( lehet hogy több kell hozzá, attól függően, mennyire lédús az alma )
A masszát 1 – 2 óráig a hűtőben állni hagyjuk, hogy a keksz felszívja a nedvességet, majd kb 25 g – os golyókat formálunk belőle és meghempergetjük porcukorban.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!