A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 4 dkg vaj
- csipet só
- 1 kiskanál fahéj
- 3 tojás sárgája
- 2 db alma
- 1/ 2 citrom leve
A sütéshez:
- 7 dl étolaj
- fahéjas porcukor a szóráshoz
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a cukrot, csipetnyi sót, fahéjat, a tojássárgájákat, és összedolgozzuk. Lereszeljük az almát, citromlével lelocsoljuk , az almát kinyomkodjuk és a tésztába dolgozzuk. Letakarva a kétszeresére kelesztjük, majd 3 mm vastagságúra nyújtjuk és feltekerjük. 2 cm-es darabokra vágjuk,még 20 percet pihentetjük. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból kiemelve szalvétán lecsepegtetjük, s fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!