- 3,8 kg alma
- 1 kg kristálycukor
- 3 citrom
- 3 zacskó 3-1 dzsemfix
Almát megmostam, meghámoztam, majd vékony szeletekre vagdostam. A citromok levét ráfacsartam. A kristálycukrot rátettem, összekevertem, majd feltettem főni. Gyakran megkevertem, egy nagy lábassal volt, hogy le ne égjen. Amikor megpuhult, botmixerrel pürésítettem ki, majd a dzsemfixeket ráöntöttem, összekevertem és még 3-4 percig főztem. Üvegekbe forrón töltöttem, fejtetőre állítottam mindegyiket 5 percre, azután pedig ment a spejzba a polcra.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
Bolláné Erzsi mondta
Bocsánat, de a dzsemfixet nem csomósította össze melegen?
Web Cukrászda mondta
Elolvad benne, nem lesz csomós. A dzemfixes tasakra rá van írva a készítési mód, Editke is aszerint készítette, gyorsan megvan, egyszerű.