A tésztához:
- 35 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- kevés tejföl
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 15 dkg cérnametélt-főve
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl tejföl
- 4 tojássárgája
- 3 dkg olvasztott vaj
- 5-10 dkg mazsola
A liszthez kavarjuk a sütőport,majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Két cipót formálunk belőle.Az egyiket kinyújtjuk,és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, a többi hozzávalót hozzá keverjük, majd a 6 tojásfehérje keményre vert habját.
A tepsiben lévő tésztára simítjuk, rátesszük a másik lapot, villával megszurkáljuk, és szép rózsaszínűre sütjük.
Vankó Sándorné Ilona receptje.