A piskótához:
- 7 tojás
- 9 dkg étkezési keményítő
- 14,5 dkg liszt
- 9 dkg porcukor a tojásfehérjéhez
- 4,5 dkg porcukor a tojássárgához
- csipet só
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 6 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 5 evőkanál kristálycukor
- 3 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
A piskótához először a tojásfehérjét verjük kemény habbá a sóval és a 9 dkg porcukorral. Aztán a tojássárgákat keverjük habosra a 14,5 dkg porcukorral. Végül a habot és a liszttel elvegyített étkezési keményítőt lassan belekeverjük a tojássárgájába. Miután megsült, vaníliás és csokoládés krémmel töltjük. A vaníliakrémhez a 3 tojássárgát elkeverjük az 5 evőkanál cukorral, a 3 evőkanál lisztet a 6 dl tejjel, ezt hozzáöntjük a tojássárgákhoz, és kis lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Miután kihűlt, hozzákeverjük a 20 dkg vajhoz. Egyharmadát másik tálba tesszük, ehhez jön a felolvasztott csoki. A piskótát 3 lapba vágjuk, vanília krémmel megkenjük az alsó lapot, és folytatjuk a csokikrémmel, majd vanília, és a tetejére is vanília. Betesszük a hűtőbe 1 órára, majd bevonjuk étcsokival (rá a vaníliás krémre). Másnap kockákra vágjuk. Nagyon finom!
A férjem, Albert ötlete volt ez a kocka, én csak megsütöttem.
Porzsolt Évi receptje.