Tészta:
- 4 tojás
- 8 dkg kristálycukor
- 6 dkg liszt
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 kiskanál sütőpor
Krém:
- 0,5 liter 30%-os tejszín
- 16 db mentás csokikocka
- 1 csomag habfix
Tetejére:
- 8 db mentás csokikocka a tetejére
Először elkészítettem a piskótát. A tojásokat a cukorral habosra kevertem. Azt átszitált lisztet, kakaóport és sütőport kis adagokban óvatosan hozzákevertem. A 25×25 cm-es kapcsos sütőformát szilikonos sütőpapírral kibéleltem. Beleöntöttem a masszát és a gázsütőm 4-5-ös fokozatán megsütöttem 15 perc alatt. De ez minden sütőnél más, ezért ne ezt vegyétek alapnak. Hagytam kihűlni a piskótát, majd kettévágtam és megtöltöttem az ekkorra már elkészített tejszínkrémmel. A tejszínt felmelegítettem, de nem forraltam.Beledaraboltam a csokoládét és gyakori kevergetés mellett elolvasztottam benne. A hűtőbe tettem és pár óra alatt lehűtöttem. Itt az a lényeg, hogy a tejszín teljesen lehűljön, hogy kemény habot tudjunk belőle készíteni. Amikor a habot elkezdtem felverni akkor beleszórtam a habfixet. A csokis habból egy keveset habzsákba raktam. A többi krémmel megtöltöttem a piskótát. Kiszámoltam, hogy 16 szeletet tudok belőle kiszelni. A habzsák segítségével kidíszítettem a tetejét.A csokikockákat keresztben ketté vágtam és belenyomtam a sütemény tetején lévő habba.
Piroskonyha receptje.
Látogassátok meg a Süssünk-főzzünk együtt, oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!