A tésztához:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 teáskanál instant kávépor (3 in 1)
- 50 dkg puha vaj
- csipetnyi só
- 45 dkg cukor
- 8 tojás
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
A tészta lekenéséhez:
- 2-3 evőkanál vegyes ízű lekvár
A tetejére:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 8 dl tej
- 15 dkg darált mogyoró
- ízlés szerint cukor
- 2,5 evőkanál zselatin
A felaprított csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Az instant kávéport 3 evőkanál forró vízben feloldjuk. A vajat csipetnyi sóval és a cukorral krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tésztát két adagra osztjuk. Az egyik adagba keverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport, a másikba pedig beledolgozzuk a kávét. A tepsit (25 × 39 cm-es) sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a csokoládés tésztát. Ráhalmozzuk a kávés tésztát, elsimítjuk és villával egyszer lazán megkeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra téve hagyjuk hűlni, de még melegen lekenjük 2-3 evőkanál lekvárral.
A tetejére a pudingport a tejjel, cukorral felfőzzük, és még a meleg felfőzött krémbe keverjük a darált mogyorót. Langyosra hűtjük, ekkor veszünk ki a krémből kb. 2 dl-re valót egy pohárba, és ebben feloldjuk a zselatint. Visszatesszük a többi krémhez és összekeverjük. A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk és amikor kezd a krém állaga sűrűsödni, akkor a tésztára öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni. (Kb. 2 óra múlva kockákra vágjuk, tetszés szerint díszítjük). 30 db nagy kocka lesz ebből a mennyiségből.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!