Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 3 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 6 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 5-6 csepp vanília aroma
- 3 evőkanál kakaópor
A fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan hozzáadjuk a cukrot, a darált diót, a zsemlemorzsát és a sütőporral elvegyített lisztet. Az így kapott masszát kikent, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, majd kevés tejjel hígítjuk, és a felforralt többi tejhez adva sűrűre főzzük. Lehűtjük, elvegyítjük a habosra a kevert margarinnal, végül a masszát kétfelé vesszük. Egyik felébe beleöntjük a vaníliaaromát, a másikba pedig a kakaóport. A tésztára rákenjük a vaníliás krémet, erre kerül egy sor tejbe, vagy kávéba áztatott háztartási keksz (nem szabad eláztatni!), ezután a kakaós krémet simítjuk rá, végül bevonjuk az olajjal elkevert tortabevonóval.
Lehet úgy is készíteni, hogy krémet kenünk a tetejére és csokit reszelünk rá! Hűtőben néhány órán át pihentetjük, másnapra nagyon finom, puha!
Váradi Gabriella receptje.