- 6 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 3 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 6 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 2 csomag vanília pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 5-6 csepp vanília kivonat
- 3 evőkanál kakaópor
Töltelék:
- háztartási keksz
- 3 dl tej
A tésztához a tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatosan hozzáadjuk a cukrot, darált diót, zsemlemorzsát és a sütőporral elkevert lisztet. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük. Krémhez a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, majd kevés tejjel simára keverjük és sűrűre főzzük a többi tejjel. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, és simára keverjük. Elfelezzük a krémet. Az egyik felébe beletesszük a kakaóport, a másikba a vanília kivonatot. A tésztára rákenjük a vaníliás krémet, erre háztartási kekszet rakunk – amit előzőleg forralt tejben megáztattunk -, majd rákenjük a csokis krémet. A tetejére csokimáz kerül, vagy csokireszelék kerül.
Szirmainé Kovács Mária receptje.
Kép forrása: Network