Tészta:
- 7 tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált dió
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 7 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 5 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg étcsokoládé
- háztartási keksz
- reszelt étcsokoládé
A tésztához a 7 tojásfehérjét 20 dkg cukorral felverjük kemény habbá, majd hozzáadunk 15 dkg darált diót, 4 evőkanál lisztet és 1 csomag sütőport. Közepes nagyságú tepsit kizsírozunk, lisztezünk és megsütjük.
A krémhez a 7 tojássárgája, a 20 dkg porcukrot, a 2 csomag vaníliás pudingport és a 7 dl tejet összekeverjük, és sűrűre főzzük. 25 dkg margarint habosra keverünk, és a kihűlt krémhez adjuk. A kész krémet megfelezzük, az egyik felébe 5 dkg tejcsokit, 5 dkg étcsokoládét olvasztunk és hozzáadjuk. A tésztát megkenjük a barna krémmel, háztartási keksszel beborítjuk, majd megkenjük a sárga krémmel. Tetejére csokit reszelünk. Pár órára puhulni hagyjuk.
Kiss Istvánné receptje.