Tészta:
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 tojás
- 5 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- 45 dkg liszt
Krém:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
Gőz fölött megolvasztjuk a margarint, és belekeverjük a cukrot, a tojást, a mézet és a kakaóport. Ha teljesen elkeveredett, hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet. Négy részre osztjuk, és egyenként kisütjük lapoknak. Nagy tepsit használjunk, mert ha kisebb lapokat sütünk, nagyon vastag lesz a sütink!
A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a megfőzött krémet és a vaníliás cukrokat. A krémet 3 részre osztjuk, és megtöltjük vele a lapokat. Pár órát hagyjuk puhulni.
Gyorsan elkészíthető, nagyon finom sütemény.
Struhács Ágnes receptje.