- 25 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
- 1 egész tojás
- pici fahéj
A habhoz:
- 1 tojásfehérje
- 5 dkg cukor
- 1 kávéskanál citromlé
A hozzávalókat összegyúrjuk, pihentetjük egy keveset. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd rákenjük az alábbiakat: 1 tojásfehérjét 5 dkg cukorral sűrű habbá keverünk, hozzáadva 1 kávéskanál citromlét. Megkenjük a tésztát vele. Keskeny rudakra vágjuk, mint pl. a sajtos rudat. Langyos sütőben inkább szárítjuk, mint a habcsókot.
Akkor igazán szép, ha a hab felemelkedik, és fényes fehér marad. Ha kicsit megsárgul, akkor is finom… Aztán dugjuk el egy dobozba, mert ha áll, puhul, és még jobb lesz, de ehhez nagyon szigorúnak kell lenni a családunkhoz.
Ez a recept a nagymamámé volt, szóval nagyon régi, békebeli.
Vida Andi receptje.