- 5 tojás
- 13 dkg cukor
- 10 dkg liszt
Barna lap:
- 5 tojás
- 13 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
Krém:
- 5 dl tej
- 2 csomag csokikrémpor
- 5 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 4 dkg tojáshab
A sárga laphoz az 5 tojást a cukorral meglangyosítjuk, addig verjük, amíg a habverő nyakán megáll. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Sütőben egy lapot sütünk belőle. Hasonlóan készítjük el a barna tésztát is, ebbe még kakaópor is kerül. Két barna lapot sütünk.
A krémhez 2 dl tejben feloldjuk a krémport, hozzáadjuk a cukor harmadát. A maradék tejet feltesszük a tűzre és amikor majdnem forr beleöntjük a tejben feloldott krémport és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. A tojásfehérjéket a cukor kétharmadával habbá verjük, kiveszünk belőle 4 dkg-ot és a nagyobb részt a forrócsoki krémbe forgatjuk, majd hűlni hagyjuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg kivett 4 dkg habot. Végül a kihűlt csokikrémet és a vajas krémet lazán összedolgozzuk.
Legalulra kerül az egyik barna lap, amit megkenünk a krém harmadával, majd következik a sárga lap. A krém másik harmadát erre tesszük, végül a barna lappal fedjük. A maradék csokikrémmel bevonjuk a sütemény tetejét, a krémből díszítésként rózsákat formázhatunk a kockák tetejére. Utolsó simításként reszelt csokoládéval meghintjük.
Ajánlatos egy éjszakára hidegre tenni, hogy megálljon a krém. Másnap kockákra szeletelve kínáljuk. Igazán, nagyon finom, kiadós sütemény, igazi zalai finomság. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Göncz Éva receptje.
Kép forrása: Nosalty