- 150 g őrölt mandula
- 125 g zabpehely (egész)
- 50 g zabpehelyliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 175 g vaj
- 1 csipet só
- 100 g barna cukor vagy nyírfacukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
Összekeverjük a zabpehelylisztet a cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, sóval, egész zabpehellyel, őrölt mandulával, vajjal, utoljára a tojással. Lehet még belerakni étcsokoládét összetörve és kb. fél csomag szeletelt mandulát is. Kis csipetnyi halmokat gombócokká formálunk, kicsit ellapítjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe kicsit távolabb egymástól lerakjuk. Kb. 15-20 percig sütjük, kiszedni csak kihűlés után, mert melegen szétesik!
Gyarmati Gézáné receptje.