A piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál porcukor
- 1 késhegynyi sütőpor
Továbbá:
- 1 tojásfehérje
- 3 dkg porcukor
- 4 dkg liszt
- 3 dkg lágy margarin
- 1 teáskanál meggyszörp
- 1 mokkáskanál mandula aroma
A sütéshez:
- 1 nagy méretű gáztepsi, sütőpapírral bélelve
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- ízlés szerint cukor
- 20 dkg margarin
- 5 dkg Tibi csokoládé olvasztva (elmaradhat)
Az 1 tojásfehérjét a 3 dkg cukorral keményre verjük, majd hozzá keverjük a puha margarint és a lisztet is. 2/3 részét meggyszörppel festettem meg, 1/3 részét mandulaaromával zöldre. Egy habzsákba tesszük, és a sütőpapírral bélelt tepsibe különböző virágokat, leveleket (vagy más figurákat) rajzolunk, majd a fagyasztóba tesszük, amíg a piskótát összeállítjuk.
A piskóta elkészítéséhez az egész tojásokat kb. 5 percig elektromos habverővel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. A fagyasztóból kivesszük a tepsit, majd a piskótamasszát egyenletesen, óvatosan ráöntjük. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Még forrón a papírt lehúzzuk róla, és egy konyharuhával – amit porcukorral megszórtunk – feltekerjük. A ruhában hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejjel összekeverjük a pudingport a számunkra ízlés szerinti cukorral, majd sűrűre felfőzzük. Egy kis Tibi csokit kevertem hozzá, majd kihűtöttem. A margarint kihabosítottam és összekevertem a csokis krémmel. A piskótát kibontottam, a konyharuhát eltávolítottam. A krémet a piskótára kentem, és feltekertem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!