A tésztához:
- 7 db tojásfehérje
- 7 evőkanál cukor
- 6 evőkanál darált dió
- 5 evőkanál finomliszt
- ½ csomag sütőpor
A diós lapkenéséhez:
- 30 dkg nutella
Továbbá:
- 30 dkg szögletes háztartási keksz
- 2 dl hosszú kávé
A krémhez:
- 7 db tojás sárgája
- 7 evőkanál cukor
- 2 vaníliás cukor
- 3 evőkanál víz
- 3,5 dl habtejszín
A tetejére:
- 7 dkg olvasztott csokoládé
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem,majd hozzá kevertem a sütőporral, dióval elkevert lisztet.180°C -ra melegített sütőben 25 perc alatt, 24×39 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben.
A krém készítés:
A tojás sárgákat a cukrokkal, vízzel gőz felett géppel felvertem, addig míg jól besűrűsödött.
Ezután kihűtöttem. A tejszínt kemény habbá vertem és apránként hozzá adagolva a vaníliás tojáskrémmel együtt keményre vertem. A kihűlt tésztára simítottam a mogyorókrémet. A kekszet a kávéba mártottam és a nutellára sorban kiraktam. A habot rákentem és csokoládéval lecsurgattam. Legalább fél napot várjunk a szeleteléssel. Hűtőben tároljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!