Tészta:
- 2 × 6 tojásfehérje
- 2 × 18 dkg cukor
- 2 × 18 dkg darált dió
- 2 × 1 csapott evőkanál zsemlemorzsa
Krém:
- 12 tojássárgája
- 1,5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
Máz:
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaó
- pici víz
- 5 dkg vaj
A tészta hozzávalóiból kivajazott, lisztezett tepsiben lassú tűznél megsütjük a 2 lapot. A krémet gőz fölött, folytonos kavarás mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, 25 dkg vajjal habosra kavarjuk, és a 2 lap közé töltjük. A mázzal bevonjuk a süteményt.
Erősné Hernádi Anikó receptje.