Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de így tavasszal nekem már kicsit elég a sok csokis és krémes finomságból, amit télen volt szerencsém elkészíteni, és annak rendje-módja szerint eltüntetni a pocakomban. Nagyon vágyom a letisztultabb ízekre… 😉
Tészta:
- 6,5 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 2,5 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
Tetejére:
- gyümölcsök tetszőlegesen (itt fekete szeder, sárgabarack és datolyaszilva)
- 2 csomag színtelen tortabevonó zselé
- cukor
- víz
A tésztához a tojást a cukorral, a citromhéjjal és csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az olvasztott vajat. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk és kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztamasszát, és előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Eltávolítjuk róla a kapcsos részt, és hűlni hagyjuk.
A krémhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos tejet, és 1-2 percig kevergetve tovább főzzük. Mikor kicsit hűlt, a vajat is beledolgozzuk.
A tortalap köré rakjuk a kapcsos részt, rásimítjuk a krémet, a tetejét kirakjuk gyümölcsökkel, és hűtőbe tesszük. Elkészítjük a tortabevonó zselét a csomagoláson leírtak szerint, majd bevonjuk vele a tortánkat, és 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.
Boribonka receptje.