- 5 tojás
- 1 dl tej
- 20 dkg barna nádcukor
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg puha margarin
- 1 evőkanál sárgabaracklekvár
- 2 db idei sárgabarack
- friss meggyszemek
- 2 dl habtejszín
- 2 dkg porcukor
- fél csomag habfixáló
A tojásokat a cukorral habosra kikeverem, lassan hozzáadom a puha margarint, a tejet, végül a sütőporos lisztet. Az egészet összekeverem, és virágos muffinformába belekanalazom. 180-190°C-on megsütöm. Amikor kisültek a formából kiöntöm, és megvárom amíg kihűl. A tejszínt a baracklekvárral, a porcukorral és a fixálóval habbá verem. Amikor kihűltek a muffinok, tejszínhabbal, sárgabarackkal és meggyel díszítem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!