A tésztához:
- 5 evőkanál kristálycukor
- 8 tojás
- 4 csomag puncsízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- kevés sütőpor
A krémhez:
- 6 dl tej
- 4 tojássárgája
- 12,5 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál liszt
A tetejére:
- 2 dl Hulala habtejszín
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a sütőporral, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéhez. A 4 csomag puncsízű pudingport is hozzáadjuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, az oldalára nem kell. Kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt a tészta, középen kettévágjuk.
A krémhez a tejet felforraljuk a margarinnal. Tojássárgájával elkeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet, majd a tejhez adjuk és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém, megtöltjük vele a lapokat. Kemény habbá vert tejszínhabbal vonjuk be.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.
Bolláné Erzsi mondta
Egy újabb süti, amit kipróbálok!