Tészta:
- 6 egész tojás
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 csomag puncsízű pudingpor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- fél dl rum
- 4 tojássárgája
Hab:
- 4 tojásfehérje
- 30 dkg kristálycukor
Csokimáz:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor kikeverve
A tészta elkészítéséhez a 6 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött felverjük keményre, levesszük és hozzákeverjük egyenként a 6 tojássárgáját, a vanília és puncs pudingporokat, a sütőport (mindent szórunk és úgy kevergetjük), és úgy sütjük, mint a piskótát. Kiborítjuk a tepsiből.
A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral, 4 tojássárgájával, végül a rummal. A habhoz a 4 tojásfehérjét 30 dkg kristálycukorral gőz fölött keményre verjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, a krém nagyobbik felét rákenjük, rátesszük a másik lapot, erre kenjük a maradék krémet, erre simítjuk a kemény cukros habot, majd pedig csokiöntettel fejezzük be. Az fenti csokimáz elkészítése helyett tortabevonót is használhatunk.
Különleges és finom, színre is nagyon mutatós sütemény!
Ősz Béláné receptje.