- 1 csomag réteslap
- 15 dkg cérnametélt
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg vaj (vagy margarin)
- 3 tojás
- 10-15 dkg porcukor ízlés szerint
- 1 dl tejföl
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- mazsola ízlés szerint
- csipetnyi só
Egy közepes nagyságú tepsit kibélelek a réteslapok felével úgy, hogy a lapokat egyenként kevés olvasztott vajjal megkenem. A cérnametéltet forrásban lévő sós vízben megfőzöm, meleg vízzel leöblítem és melegen tartom. Közben a tehéntúrót áttöröm. A tejfölt összekeverem a tojások sárgáival, a sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, ízlés szerint mazsolával és 6 dkg olvasztott, de már nem forró vajjal. Ezután belekeverem a túrót és a keményre felvert tojásfehérjét. Végül beleforgatom a főtt tésztát, és az egészet belesimítom a réteslappal bélelt tepsibe. Elegyengetem a tetejét, majd befedem a megmaradt réteslappal, és bekenem az olvasztott vajjal. Előmelegített, forró sütőbe tolva pirosra sütöm a tetejét. Kockákra vágva, nagyon kevés porcukorral vagy vaníliás cukorral meghintve kínálom.