A tésztához:
- 3 tojás
- 9 dkg cukor
- 9 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 850 ml (1 doboz) őszibarackbefőtt
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 150 g őszibarack joghurt
- 500 ml rostos őszibaracklé
- 250 ml habtejszín
- 3 dkg mandulapehely
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy kicsi tepsiben (20 × 33 cm). A barackot lecsepegtetjük, 2,5 dl-t felfogunk belőle. A két csomag vaníliás pudingport ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a baracklével csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk az 5 dl őszibaracklevet, és felfőzzük. A barackokat felszeleteljük és belekeverjük. A tésztára a barackos joghurtot rákenjük, majd rásimítjuk a krémet. Hűtőbe tesszük dermedni kb. 1 órára. A tejszínt keményre verjük, belekeverjük a mandulapelyhet és a krémre simítjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!