Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 2.5 dl tej
- 2 tojás
- 1, 25 dl napraforgó olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Teteje:
- 200 ml Hulala habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- fél csomag dekor konfetti cukorka
(lehet bele gyümölcsdarabkákat is tenni, de én most ezt kihagytam)
Egy nagy tálban a lisztet, a cukrot és a sütőport beleöntjük, összevegyítjük.
Egy másik tálban a tojást felverjük,beleöntjük a tejet és az olajat. A két masszát összeöntjük.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük – a sütés nekem 30 percig tartott. Hagyjuk kihűlni, majd felverjük a habtejszínt (a habfixálóval összevegyítjük verés közben) és habzsákba tesszük, majd a muffinok tetejére nyomjuk. A tejszínre szórunk egy fél csomag dekor konfetti cukorkát. Hűtőben tároljuk amíg el nem fogy.
Liptay Lászlóné receptje.