- 2-3 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2-3 csomag vaníliás cukor
- 5-6 tojássárgája
- 5-6 evőkanál kristálycukor
- 20-40 dkg kétszersült
A tejet felteszem forrni, mialatt elkészítem a tojássárgáját: cukorral, pudingporral, vaníliás cukorral és kevés tejjel jól kikavarom. Mikor a tej már forr, beleöntöm a tojásos masszát, és állandó kevergetés mellett felfőzöm. A kétszersülteket kettétöröm, és egy nagy tálba teszem, majd ráöntöm a forró vaníliás cukros tojásos tejet, óvatosan fakanállal igazgatom. Ha kihűlt, lehet fogyasztani. Aki szereti a cukorral felvert tojásfehérjét, az a tetejére simíthatja, vagy akár tortabevonót is csorgathat rá.
Nagyon kiadós és laktatós. Én ma 3 liter tejjel és 45 dkg kétszersülttel készítettem. Ez kb. 8-10 adag. Lehet kakaósan is készíteni, akkor vanília helyett kakaóport használunk.
Kindák Mihályné receptje.