Tészta:
- 8 tojás
- 16 dkg porcukor
- 20 dkg finom liszt
- 8 g sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál víz
- csipetnyi só
Krém:
- 1,5 csomag vanília ízű pudingpor
- 4,5 dl tej
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
A piskóta hozzávalóiból két lapot sütünk. 4 tojást szétválasztunk, majd a sárgákat kikeverjük 8 dkg cukorral és 1 evőkanál vízzel. 10 dkg liszthez hozzákeverünk 4 g sütőport és 1 cs vaníliás cukrot, majd a sárgákhoz adjuk a lisztet és jól elkeverjük. A fehérjéket felverjük kemény habbá egy csipet sóval. A habot a lisztes masszához adjuk és óvatosan összeforgatjuk. Egy 30 x 40 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük, majd a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha langyosra hűlt a lap feltekerjük, majd nedves konyharuhába tekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt leszedjük róla a papírt. feltekerés közben nem fog törni a lap.
A maradék hozzávalókból sütünk egy másik lapot, majd azt is feltekerve hűtjük ki.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd belekeverjük a cukrot amikor levettük a tűzről, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, majd a pudinghoz adjuk a kakaóporral együtt és jól kikeverjük.
Az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd feltekerjük, a másik lapot is megkenjük a krémmel, majd folytatólagosan hozzátekerjük az előzőhöz. Így egy vastag tekercset kapunk. A rolád külsejét körbekenjük krémmel.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.