Tészta:
- 3 x 3 tojás
- 3 x 6 dkg cukor
- 3 x 6 dkg liszt
Vanília krém:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 l tej
- 3 evőkanál cukor vagy édesítő
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejszín (Meggle)
- gyümölcsök (tetszés szerint)
Díszítésre:
- 3 dl tejszín (Meggle)
- tetszőleges gyümölcs
1. A tojásfehérjét az 1/3 cukorral keményre verjük, a maradék cukorral a sárgáját jól kikavarjuk. Óvatosan, hogy a hab ne törjön, összekeverjük fehérjével, apránként hozzáadjuk a lisztet, itt is vigyázzunk a keveréssel.
2. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát elegyengetjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben, készre sütjük.Kiborítjuk a formából és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Mivel külön sütjük a lapokat még kétszer ismételjük ugyan ezt.
3. A vanília ízű pudingport a tejjel megfőzzük.Lehűtjük.Margarint kikeverjük a porcukorral, a vanília cukorral.
4. A pudingot apránként adagoljuk a margarinhoz és jól kikeverjük.
5. A tejszín keményre verjük és hozzáadjuk a krémhez.
6. A torta összeállítása: Az alsó lapot megkenjük krémmel, különböző gyümölcsöket teszünk rá, ismét lap, arra krém és gyümölcsök, erre jön a harmadik lap. Megkenjük a tetejét és az oldalát krémmel. Körülbelül 2 órát betesszük a hűtőbe.
7. A tejszínt keményre verjük, a hűtőből kivéve a tortát tejszínnel díszítjük tetszés szerint.
8. Különböző gyümölcsökkel díszítjük
Kiss Imréné receptje.